Tuesday, October 18, 2011

光华日报:老师带领逾40学生关切武吉公满山埃事件

Guru Memimpin 40 orang pelajar memberi perhatian terhadap Cyanide

Seorang guru dari Pulau Pinang memimpin 40 orang pelajarnya memakai kemeja-T Anticyanide berlari mengelilingi seluruh bandar. Beliau berharap agar semua lapisan masyarakt memberi perhatian terhadap isu ini.

Penduduk di luar kawasan Bukit Koman mampu berbuat begitu, kita sebagai penduduk Bukit Koman seharusnya menyumbangkan usaha yang lebih, bukankah begitu? 

Hubungilah kami di untuk menyumbangkan sedikit sebanyak tenaga anda!
 

槟城一位正义的的补习中心老师,于日前带领逾40位学生穿上《抗山埃保家园》的衣服参加光华日报主办的环市赛跑。借此机会呼吁各阶层人士关心并援助社会上的弱势群体。

劳勿的同胞,我们可以做的其实比他们更多,不是吗?

你或许会问。。。我可以做些什么?不是的,你可以做的有很多。

请立即加入成为捍卫家园的一分子!

请联系我们,发电邮至bancyanide@gmail.com。我们会尽快与您取得联系。

抗山埃!保家园!

No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining