Saturday, February 11, 2012

Stawell Ban Cyanide!


Stawell turut melarang penggunaan Cyanide
 
RAGM mengatakan bahawa Kilang Perlombongan Stawell adalah amat dekat dengan kawasan perumahan namun tiada segala bantahan yang dilakukan. Pernyataan tersebut adalah maklumat palsu. Keratan aktiviti ini membuktikan segala-galanya.


i still remember RAGM claimed that stawell gold mine also very close to residential area but no objection from the residents nearby.
they lie!
劳勿澳洲金矿公司撒谎!他们曾大言不惭的说世界上最靠近民宅的山埃采金矿场是Stawell Gold Mine,但是他们那边都没有人反对。事实胜于雄辩!

No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining