Saturday, March 17, 2012

Lagu untuk NYY劳勿选民送给黄燕燕的歌~I VOTED NOBODY BUT 妖!

Sejak tercetusnya kes perlombongan emas dengan menggunakan cyanide, sebagai wakil rakyat daerah Raub, YB Ng Yen Yen bukan sahaja tidak pernah menjejakkan kakinya ke kampung kami, lebih-lebih lagi mengemukakan pernyataan tentang "Cyanide Tidak Mendatangkan Sebarang Keracunan". Penduduk daerah Raub kesal mengundi kepada seorang wakil raykat yang tidak mempedulikan kebaijikan penduduk. Kami bertekad untuk mengubah nasib penduduk Raub melalui undian pilihan raya yang akan datang. Dengan ini, lagu ini digubah khas untuk wakil rakyat kita bagi memperingati tindakan wakil "rakyat" tetapi tidak berjiwa "rakyatnya" itu.

劳勿区国会议员黄燕燕,大选前:'与民同在',大选后:'关我什么事?' 自从武吉公满爆发山埃冶金事件,身为人民代议士却不敢踏足选区面对备受毒害的村民,甚至发表'山埃无毒论',枉为医者枉为人。 上一届大选是我们劳勿人瞎了眼投了此等妖孽一票,来届大选必定拉她下马,特制一曲广为传颂让她遗臭万年!!!


No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining