Tuesday, July 10, 2012

80 yrs old grandma suffering from rashesSeorang warga tua yang mengalami kegatalan kulit

Berumur 80 tahun, seorang warga tua dari Kg. Lui, iaitu sebuah kampung yang berdekatan dijangkiti penyakit kulit yang serius ssemenjak setahun setengah yang lalu. Beliau telah memperoleh rawatan lebih daripada 20 kali dan wang yang dibelanjakan melebihi RM 1000.
Beliau berkata," Setelah 60 tahun tinggal di sini, ini merupakan kali pertama saya mengalami keadaan sebigini."

A 80 year-old old lady from Sg. Lui, a nearby village, complaining she has been suffering from rashes about 1 and half years. She consulted doctors more than 20 times. Already spent around RM1000 for medical treatment.
She claimed," This is the first time I suffer from severe skin itchiness like this, I've been staying here for more than 60 years..."

No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining