Saturday, January 12, 2013

Himpunan Kebangkitan Rakyat 112

Kumpulan BCAC mengambil bahagian dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat 112.

  
Ban Cyanide!
Kami hanya mahukan udara yang segar...tempat kediaman yang sihat dan selamat...
Adakah kemahuan ini melampu?
Tidak! Ini adalah HAK KITA! Rakyat hidup dalam kesengsaraan selama ini... tapi kenapa suara rakyat masih tidak didengari???


 
Kami tolak semua projek yang memudaratkan kesihatan dan keselamatan rakyat serta alam sekitar! BAN CYANIDE! STOP LYNAS! STOP RAPID! STOP BARAM DAM!

Sila layari Facebook kami Ban Cyanide in Gold Mining 抗山埃保家園untuk lebih banyak foto.

No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining