Sunday, March 3, 2013

Apa itu Cyanide?Apa itu Cyanide? Cyanide ialah bahan kimia yang sangat bertoksik. 200mg-300mg cyanide boleh membawa maut dalam 10 saat. Tiada penawar.
Cyanide digunakan oleh Nazi Germany semasa perang dunia kedua dalam pembunuhan berjuta-juta manusia.
Lombong emas di Bukit Koman mengguna 1.1 tan sodium cyanide sehari dalam pengekstrakan emas. 1.1 tan cyanide ini boleh membunuh 5.5 juta orang!
Penduduk hidup dalam ketakutan setiap masa...

什么是山埃?山埃是一级剧毒。200mg-300mg的山埃足以在10秒内致人于死地,没有任何解药。
二战时期,德国纳粹用山埃杀害数百万人。
武吉公满的金矿每日使用1.1吨山埃,1.1吨山埃足以毒死5.5百万人!居民每天都提心吊胆地过日子。。。

No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining