Friday, March 29, 2013

Jawatankuasa Bertindak Ban Cyanide Memerlukan SukaRelawan Untuk PRU KE-13

 

Jawatankuasa Bertindak Ban Cyanide Memerlukan SukaRelawan Untuk PRU KE-13

“Pakatan Rakyat Haramkan Cyanide, Raub Sokong Pakatan Rakyat”

Pakatan Rakyat telah bersetuju mengharamkan penggunaan cyanide dalam perlombongan emas di Manifesto Pilihan Raya Pakatan Rakyat Negeri Pahang, Pakatan Rakyat peringkat pusat juga mengulangi pendirian mereka mengharamkan penggunaan cyanide dalam perlombongan emas dan akan mengulas selanjutnya dalam Manisfesto Pilihan Raya Umum ke-13 Pakatan Rakyat. Dengan itu, Jawatankuasa Bertindak Ban Cyanide Raub akan memberikan sokongan dan bantuan sepenuhnya kepada Pakatan Pakyat untuk memenangi kerusi Kawasan Parlimen Raub dan 3 kerusi Dewan Undangan Negeri di bawahnya dalam PRU ke-13 yang akan datang .

Ini merupakan tugas yang amat berat. Kita tidak mampu melakukannya tanpa bantuan anda menyertai pasukan sukarelawan kami. Tugas sukarelawan termasuk berkempen dan mengedarkan risalah, pelekat, banner “Ban Cyanide” dan lain-lain di kawasan Raub dan ceramah Pakatan Rakyat semasa PRU ke-13 nanti .

Rakyat mesti bangkit menuntut keadilan dan menukar rejim kejam Barisan Nasional yang membawa masuk semua industri toksik yang menjejaskan kesihatan rakyat dan mencemarkan alam sekitar dalam PRU ke-13 ini.

Untuk maklumat lanjut , sila hubungi :
1. Sherly Hue ( 019-278 2859 )
2. Chong Pui Har ( 012-345 1967 )
3. Lee See Yan ( 012-235 3317 )
反山埃委员会招募大选义工

“民联反山埃,劳勿挺民联”

在民联同意将停止山埃采金作业方式纳入州大选宣言内后,反山埃委员会已经正式宣布在来临的第十三届全国大选全力支持民联夺下劳勿一国三州议席。

在此,我们呼吁各位各地的朋友们,加入我们的助选团队,协助我们在竞选期间深入劳勿各地区以及在所有民联的讲座会上,派发反山埃传单、布条、贴纸、册子等等。

这是打倒罔顾人民健康引入公害计划的国阵暴政的黄金机会,我们必须揭竿起义共同献出力量,才能拯救劳勿居民,找出一条活路。

谨此邀请有意愿加入我们团队的朋友们,联络以下人士:

1. 丘雪梨 ( 019-278 2859 )
2. 张佩霞 ( 012-345 1967 )
3. 李士远 ( 012-235 3317 )

谢谢!No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining