Thursday, April 18, 2013

Gantung bendera pada pagar rumah tidak menyalahi undang-undang!


在住家篱笆挂布条是不违法的!
蓄意恐吓居民这居心何在?
劳勿同胞,站起来!不向恶势力低头!
Gantung bendera Ban Cyanide di pagar rumah tidak menyalahi undang-undang!!!
Sejak BCAC menganjurkan kempen Gantung Bendera Sokong Bancyanide pada bulan lepas, kami mendapat sokongan lebih kurang 1000 buah rumah di Raub.
Akan tetapi ada orang yang menakutkan penduduk dengan pernyataan "gantung bendera akan kena saman" dan nenyebabkan penduduk tanggalkannya untuk mengelakkan saman. BCAC mengkritik perbuatan yang keji ini.
ASALKAN bendera itu digantung dalam kawasan rumah, pihak berkuasa tidak boleh mengambil tindakan terhadap penduduk.
Sila lapor kepada BCAC sekiranya anda tahu siapa yang menyebarkan khabar angin dan penyalahgunaan kuasa pihak berkuasa (jika ada).
Terima kasih atas kerjasama anda semua.

在住家篱笆挂布条是合法的!!!
反山埃委员会自上个月展开《挂布条反山埃》运动来,获得约一千户劳勿居民响应。
无奈居然有居心不良者到处散播谣言说挂布条者将被罚款,导致部分不知情的居民把布条拆下免中罚款。
反山埃委员会在此重申,只要居民把布条挂在自家范围内,是合法的!请别误信谣言!
欢迎居民向反山埃委员会举报造谣者和执法单位滥权事件(如有)。
感谢您的合作!

No comments:

About Me |简介

Kami adalah penduduk yang dilahirkan dan dibesarkan di Bukit Koman, Raub. Sememangnya, kami seharusnya dapat menikmati rahmat yang ditakdirkan, iaitu tinggal dengan aman. Namun, ketenteraman dan kesihatan penduduk tergugat apabila apabila lombong emas yang bersebelahan dengan rumah kediaman kami mengguna Sodium Cyanide dalam perlombongan. Ratusan penduduk mengadu tentang masalah kesihatan dalam tempoh 1 bulan selepas lombong emas mula beroperasi pada Febuari 2009. Kami tidak dapat lagi bertoleransi dengan ancaman ini. Untuk menjamin keselamatan ahli keluarga tersayang dan masa depan generasi kami yang akan datang, kami sanggup melakukan apa sahaja demi mempertahankan keamanan dan keselamatan kampung halaman kami. 我们是在劳勿武吉公满土生土长数十年的普通居民。本已到了知天命之年,奈何眼见挚爱的家园因为山埃的入侵,面临沦为“毒村”的致命威胁,我们决定站出来,抗战到底!为了我们爱惜的家人,为了我们的下一代,背水一战,决不妥协! Email:bancyanide@Gmail.com Facebook: https://www.facebook.com/BanCyanideInGoldMining